Bu defa pastalara biraz ara verip benim icin cok ozel ve guzel lezzetleri yazmak istiyorum...
Bu gidiste de yine herseyin tadina baktik. Bahceden cikan herseyi soframiza koyduk... Cesit cesit yemekler cikti ortaya... Birazi biz gittigimizde zaten hazirdi, annem sagolsun :)
Neler mi?
• Bostandaki citir citir dolmalik biberlerden ve mis kokulu domateslerden etli dolma! Icinde bahceden nane, maydanoz, dereotu... hersey bahceden!
• Kahvalti soframizda korpecik sivri biberler Deniz'in favorisi! Iki ucundan tutup once ortasindan bir isirik aliyor :) Biberler ayrica tursu olarak da soframizdaydi. Babamin elinden, az tuzlu, bol sirkeli... Arada kirmizi aci olanlara dikkat!
• Asma yapraklarindan zeytinyagli dolma biz gittigimizde hazir bizi bekliyordu.
• Deniz'in favorisi mürdüm erigi ilk kez bu formda karsimiza cikti. Mürdüm erigi receli! Daha once hic yememistim. Cok hos, yumusak bir tadi var. Ama ben en cok rengine bayildim. Lila rengi bir recel!!! Ekmegin uzerinde oyle guzel durdu ki... Icine karanfil de cok yakisabilir gibi geldi bana...
• Meyve kasesini armut, elma, erik ve ayva doldurdu. Ayvalarin biraz daha olmasi gerek ama biz sabredemedik... Hepsi nefis, hepsi bahceden...
• Arada atistirmak isteyenler solugu igde agacinin altinda aldi. İğdeler olmus bile! Herhalde dunyanin en ilginc meyvesi. Bir meyveden beklenmeyecek kadar kuru ama yine de yedikce yiyesi geliyor insanin...
• Biberiye!!! Tazesi cok daha guzel ve dekoratif! Hemen hizli sardalya lakerdasinin* uzerinde yerini aldi! O da bahcedeki minik biberiye agacindan...
(* Bu ismi ben taktim. Yeni kesfim. Tarif Bodrum'dan... Bir sonraki postta anlatirim, surpriz olsun. Biz bayildik!)
Yaz hic bitmese!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder