Bu Blogda Ara

18 Eylül 2010 Cumartesi

Oyuncak Muzesi Gezisi




Müze, kelime anlami olarak "ilham perisi" demekmis. Gercekten müzeyi gezince bize de ilham geldi. Deniz'in oyuncaklarini nasil koleksiyon haline getirsek, evin bir kosesini oyuncaklari biriktirip sergilemeye ayirsak, yillar gectikce bu oyuncaklara deger katsak diye fikir dusunmeye basladik.

Sunay Akin cocukken cok guzel bir hayal kurmus. Evet, bu koskoca muzenin hayalini 6 yasinda "müzecilik" oynarken kurmaya baslamis. Buyudugunde gezdigi ulkelerde gordugu oyuncak muzelerinden ilham alarak bu hayali beslemis ve o kadar guzel hayata gecirmis ki, hayran kalmamak elde degil. Bir cocugun bundan daha guzel bir hayali olabilir mi :)) Buyuyunce bunu gerceklestirmek icin bu kadar emek verilmis olmasi hala o cocuk ruhuyla yasadiginin gostergesi.

Bu yerin bir sanatcinin elinden ciktigi da cok belli ki. Turkiye'de boyle bir muze oldugunu gormek beni cok mutlu etti. Sunay Akin'a alkislar!

Istanbul'daki Oyuncak Muzesi Göztepe'de. Resimdeki köşk muzenin bulundugu köşkün maketi. Köşk Sunay Akin'in ailesine aitmis. Oyuncaklar ise 15 yilda gittigi ulkelerdeki antikacilardan ve acik artirmalardan aldigi oyuncaklarmis. Ama bunun yaninda cocuklugumuzda hepimizde olan Cin Ali kitaplari, kibrit kutulari, eski ambalajlar gibi Tukiye'den cok tanidik objeler ve oyuncaklar var. Biz her odayi gezerken heycanlanip "Aaa bizim de vardi" deyip gozlerimizle tanidik seyler aradik. Bu yuzden cocuklardan daha cok ablamla benim ilgimizi cekti bu guzel müze :))

Aslinda bir suru resim cektim ama gideceklere surpriz olsun diye, hepsini koymuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder