4 nisan Paskalya.
29 Mart 2010 Pazartesi
Paskalya zamanı
4 nisan Paskalya.
28 Mart 2010 Pazar
Müzikal pasta
Gecenlerde bir arkadasimin istegi uzerine, muzikli, notali bir pasta yaptim. Pasta Demet Tuncer icin hazirlandi. (Cocuklar Duymasin dizisinden tanidigimiz muzikal oyuncusu).
17 Mart 2010 Çarşamba
Yenilebilen oyuncaklar-1
14 Mart 2010 Pazar
Resimli pasta yapimi
13 Mart 2010 Cumartesi
Nefis portakal reçeli
Annem portakal receli yaparken kabuklarini kullanmaz. Onlari, rendeleyip sekerle karistirip kek ve kurabiyelerde kullanmak uzere saklar. Portakalin sadece ic kisimlarindan yaptigi recel cok guzel oluyor ama bu tarif portakalin kabuklariyla birlikte yapildigi icin tam bana gore! Portakal kabugunun mis gibi kokusunu cok severim. Bu da cok guzel bir tarif, sonuc super. Kaynatma surelerine de mutlaka uymak gerekiyor. Sonunda pırıl pırıl parlayan ve mis gibi kokan bir receliniz oluyor..
Ben limonu cok sevmedigim icin limon miktarini biraz azaltarak kullandim. Ama keske azaltmasaymisim, hatta daha da cok koysaymisim! O limonlarin tadi ve kokusu oyle guzel oldu ki, sadece limondan recel yapmaliyim diye dusundum. Ev cini'nin tarifi soyle:
Malzemeler:
600 gr. kan portakalı
2 adet limon
3 cup (750 ml.) soğuk su
4 cup (900 gr.) toz şeker
Tarif:
- Bir gün önceden, portakalları ve limonları iyice yıkayın. Ortadan ikiye kesin. Sivri bir bıçakla çekirdeklerini çıkarın. Yarım ay şeklinde çok çok ince dilimleyin. Aralarda kalmış çekirdekleri de çıkararak, portakal ve limon dilimlerini derince bir tencereye koyun. Üzerine soğuk suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 12 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu işlem portakalların kabuklarını yumuşatıp, portakalın kabuğunda doğal olarak bulunan pektini çıkarır.
- Ertesi gün tencereyi ocağın üstüne koyun. Kapaksız olarak, orta ateşte 30 dakika fıkırdatın. Toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Reçel çok hızlı kaynamaya başladığında ısıyı bir miktar azaltın. 45 ile 60 dakika arası bu kaynatma işlemine devam edin. Şurupta iri baloncuklar görülmeye ve hafifçe koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatın.
11 Mart 2010 Perşembe
Sevimli baykus
6 Mart 2010 Cumartesi
Komik isim: Pastayım Sana!
Bugüne kadar bana en cok sorulan sorulardan biri "isim super, nerden aklina geldi?" oluyor. Benim aklima gelmedi, keske gelseydi :) Buradan acikliyorum, duymadik demeyin, bu sempatik ismi bulan kisi, benim bir zamanlar birlikte calistigim cok sevgili, yetenekli reklam yazari arkadasim Umit Sen'dir. Yakisikli logomu yapan da yine cok yetenekli Art Director arkadasim Kenan Unsal'dir. Ikisinin de ellerine saglik!
Nurtopu gibi bir blogum oldu!
Web sitesi coook resmi canim! Pastayim Sana! pastalari yapilirken yasanan maceralari buradan takip edebilirsiniz. Sadece maceralari degil, yeni fikirleri, kendimce buldugum pratik cozumleri, mutfaktaki minik pastaci ciraginin yaptigi komik seyleri de yazacagim. Aklima gelen guzel seyleri herkesle paylasacagim.
Ama en onemlisi pasta ve kurabiye suslemeye hevesli olanlar icin baslangic seviyesinde teknikleri resimli olarak gostermeye calisacagim. Birkac kisinin isine yararsa ne mutlu!
http://www.pastayimsana.com